コンテンツ
フーチバー 薬草の日(沖縄県)
独特の風味を持つフーチバー(よもぎ)は、沖縄の家庭料理であるジューシー(炊き込みご飯)に加えられたり、肉汁や魚汁の臭み消しとして使われたりしてきました。腸内環境を整えてくれる効果もあり、古くから薬草として重宝されています。
Huchiba (Japanese mugwort) with a unique flavor, has been added to Jusi (mixed rice), an Okinawan home-style dish, and used to remove the odor of meat and fish juices. It is also beneficial in maintaining the intestinal environment and has been used as a medicinal herb since ancient times.
Okinawa Prefecture
photo by Noriko Uchihara(NO MARK Inc.)
沖縄の毎日を旅する「OKINAWA365」
好評発売中!
沖縄のWEB屋が作った写真集
「OKINAWA 365」
沖縄愛をふんだんに詰めこんだ究極の写真集。
県内出身・在住のメンバーだからこそ知る
ディープなネタを集めました。