コンテンツ
イラブー汁(久高島)
久高島の郷土料理の一つである「イラブー汁」。神からの贈り物と考えられているイラブー(海蛇)の漁は、神職者の女性が手づかみで行う伝統漁法が守られています。燻製加工し、ソーキや昆布を加えて煮込んだ汁物は、滋養強壮の薬膳。飲むと半年分の元気がつくと言われています。
Local cuisine of Kudaka Island. Irabu (sea snake) is considered to be a gift from God, and fishers follow the traditional fishing method performed by a female priest. Simmered soup of smoked Irabu, Soki (spareribs), and kelp are nourishing and medicinal. It is said that drinking it will give you half a year’s worth of energy.
Kudaka Island
photo by Kenichiro Akamine(NO MARK Inc.)
沖縄の毎日を旅する「OKINAWA365」
好評発売中!
沖縄のWEB屋が作った写真集
「OKINAWA 365」
沖縄愛をふんだんに詰めこんだ究極の写真集。
県内出身・在住のメンバーだからこそ知る
ディープなネタを集めました。