コンテンツ
琉球在来豚 アグー いい肉の日(沖縄県)
コレステロール値が低く、旨み成分が豊富で柔らかい肉質の黒豚。一時は絶滅の危機に瀕し、幻の豚と呼ばれていました。近年、アグーと西洋豚を掛け合わせた新たな品種が普及し、県内の飲食店や家庭でも食べられるようになりました。
It is a black pig with soft meat quality, low cholesterol level, and full of umami. It used to be endangered and was called a phantom pig. In recent years, new variety of Agu which is mixed with Western pigs has become widespread and Agu pork can be eaten at restaurants and homes in the prefecture.
Okinawa Prefecture
photo by Kenichiro Akamine(NO MARK Inc.)
沖縄の毎日を旅する「OKINAWA365」
好評発売中!
沖縄のWEB屋が作った写真集
「OKINAWA 365」
沖縄愛をふんだんに詰めこんだ究極の写真集。
県内出身・在住のメンバーだからこそ知る
ディープなネタを集めました。